Goed voorbereid

Bekijk hieronder de checklist zodat jij goed voorbereid aan de start staat


Stempelkaart ophalen

Op vertoon van de mail met daarin jouw stempelkaartnummer die je van ons hebt ontvangen, kun je vrijdag vanaf 16.00 uur jouw stempelkaart (tevens routekaart) ophalen bij de startnummertent op het Malieveld. Met het deze stempelkaart kun je 3 stempels verzamelen op de route en krijg je bij verzorgingspost 1 een warme drank. 


Programma vrijdag 6 maart 2020

Start: 18:00 uur
Tijd Activiteit Locatie
16.00 uur - 19.00 uur Ophalen van startnummer Malieveld, Den Haag
18.00 uur Officiële openingsceremonie Malieveld, Den Haag
18.00 uur - 18:45 uur Start 12 km Malieveld, Den Haag
18:45 uur - 19:15 uur Start 6 km Malieveld, Den Haag
22.30 uur Sluiting finish Scheveningen (Pier)

Route

Bekijk hier de digitale route voor de City Pier Night Walk op vrijdagavond 6 maart 2020

Bekijk hiernaast langs welke bezienswaardigheden de route loopt. Bij de lange route (wit) wandel je langs maar liefst 30 bezienswaardigheden in Den Haag! De korte route (oranje) loopt langs 20 Haagse highlights!

Start: Malieveld, Den Haag
Finish: De Pier, Scheveningen

Bekijk de parcourskaart in PDF

Online route

12 km (lange route)Klik hier voor een weergave in Google Maps

Online route

6 km (korte route)Klik hier voor een weergave in Google Maps


Start en finish

Start

Het Malieveld in Den Haag vormt het startgebied voor de City Pier Night Walk. Hier kan je jouw stempelkaart ophalen, verzamelen met vrienden en je voorbereiden op de wandeling. Om 18.00 uur klinkt het eerste startschot voor de 12 km route en kan je beginnen aan de avondwandeling door de verlichte straten door stedelijk Den Haag.

Finish

De finish van de City Pier Night Walk is bij het welbekende bruisende Pierplein van De Pier. Hier ontvang je na afloop een mooi aandenken aan de wandeltocht en kun je samen met je wandelmaatjes onder het genot van een drankje nagenieten van de wandeling. Waag ook gerust een dansje tijdens de feestelijke afsluiting met zanger John Medley. Om 22.30 sluit de Pier. 

Volg de pijlen

Volg onderweg onderstaande gele pijlen om de route te volgen richting de Pier van Scheveningen


Bereikbaarheid

De start is vanaf het Malieveld in Den Haag. Het Malieveld bevindt zich op 600 meter loopafstand van Den Haag Centraal Station. De avondwandeling eindigt op de Pier in Scheveningen. Met de HTM tramlijn 9, die voor het Kurhaus stopt, kun je terug richting het Malieveld en Centraal Station. 

Aangeraden wordt met de fiets richting het Malieveld te komen omdat dit de snelste en makkelijkste manier is. Er is een onbewaakte fietsenstalling. De Boorlaan is afgesloten op vrijdag 9 maart ivm de CPC. Wij raden aan om te fietsen via de Koekamplaan.

Mocht je met de auto willen komen, dan kan de parkeergarage onder het Malieveld worden gebruikt. Hier geldt een uur tarief.


Weersverwachting en kledingadvies

Vandaag is het opwegend bewolkt met een streepje zon en kan er nog een lichte bui voorkomen. De avond verloopt droog met opklaringen. De temperatuur loopt in de middag op naar maximaal 8 graden en daalt in de avond naar 6 graden vanaf 19:00 uur. Er waait een vrij krachtige noordwestenwind, windkracht 5. Vanavond staat er een matige noordwestenwind, windkracht 4. Door de matige wind voelt het wel wat kouder aan dan de thermometer aanwijst. Dit weerbericht is verzorgd door weerman Ed Aldus, laatste update 06-03-2020.

Belangrijk is om lagen te dragen, een warme jas en goed zittende (wandel)schoenen. 


Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van de stempelposten?

Onderweg zijn er stempelposten die moeten worden aangedaan om de wandelkaart te laten afstempelen. Onderstaande posten functioneren tevens als verzorgingspost.

Stempelpost 1: Begraafplaats St. Petrus Banden
18:45 – 20:45

Stempelpost 2: Badkapel
19:15 – 21:45

Stempelpost 3 – finish: De Pier
19:30 – 22:30

 

 

Is er verzorging onderweg?

U ontvangt bij aankomst een stempelkaart. Bij de eerste stempelpost bij Begraafplaats St. Petrus Banden krijgt warme chocolademelk met een koek. Eventueel kunt u op eigen kosten poffertjes bestellen. Daarnaast zullen er onderweg flesjes water worden uitgedeeld en kunt u zich opwarmen bij de deelnemende locaties of stempelposten. En vergeet uw aandenken niet op te halen bij finishplaats de Pier.

Is er muziek langs het parcours?

Tijdens de City Pier Night Walk zijn er meerdere muziekpunten op het parcours met uiteenlopende muzieksoorten, zoals een dweilorkest een violist, accordeonisten, koren en een zanger voor veel gezelligheid en een ongekende sfeer.

Wat is de route?

Beide routes van ongeveer 6 km en 12 km beginnen op het Malieveld en voeren door de straten van Den Haag richting Scheveningen. Bekijk hier het volledige parcours.

Krijgen we een wandelkaart?

Ja. De handige wandelkaart is voorzien van een routekaart met daarop alle benodigde informatie voor onderweg. Alles geheel in stijl van het thema.

Zijn er tijdlimieten?

De wandeltijd bedraagt maximaal 4,5 uur over de afstand van 6 of 12 km. Deelnemers dienen om 22:30 uur gefinisht te zijn.