,,Wij zijn als organisatie afhankelijk van versoepelingen van de corona-maatregelen. Als we in een late fase het groene licht krijgen, ontbreekt de tijd voor een gedegen voorbereiding van zo’n veelomvattend evenement’’ zo licht Remco Barbier, CEO van Golazo Nederland, toe. ,,We willen bovendien niet het risico lopen dat we op het allerlaatste moment tot afgelasting moeten overgaan. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen en in de eerste plaats de deelnemers nu weten waar ze aan toe zijn en zich kunnen richten op een editie in het najaar.’’

De beslissing om de NN CPC Loop Den Haag te verschuiven naar de herfst is in goed overleg genomen met de gemeente en titelsponsor Nationale-Nederlanden. Saskia Bruines (wethouder Economie): ,,Het is natuurlijk geen leuk besluit, maar wel begrijpelijk. Ik kijk uit naar een mooi evenement in de herfst, met traditioneel veel lopers, en publiek op het Malieveld en langs het parcours.”

De NN CPC Loop Den Haag telt jaarlijks meer dan 30.000 inschrijvingen. De loopklassieker staat internationaal bekend als een halve marathon van topniveau. Het evenement biedt daarnaast op diverse afstanden breedtesporters van elke leeftijd de kans zichzelf te overtreffen op het mooie, snelle parcours en geldt ook als familiefeest. Deelnemers met een beperking zijn eveneens welkom. De scholenloop is bovendien de grootste van het land.